Storyn om NJIE

Hej! Jag heter Assan Njie och jag växte upp på Guldheden i Göteborg tillsammans med min mamma och mina två syskon. Tidigt lärde jag mig att alla i familjen behövde dra sitt strå till stacken för att hjälpa mamma, som behövde tre jobb för att kunna försörja oss. Som 8-åring började jag därför att sälja tidningar och lyckan jag kände varje gång jag bidragit till något på middagsbordet går inte att beskriva. Det var den känslan som kom att spegla allt jag skulle göra framöver i livet. Min mamma lärde mig att tro på hårt arbete och att ingenting är omöjligt bara man bestämmer sig.

ALOEVERA

Som 16-åring satte jag målet jag att bli bäst i MMA, Mixed Martial Arts. Tre år och tusentals timmar senare på gymmet, blev jag utsedd till svensk mästare. För att finansiera min proffskarriär tog jag jobb på ett lager och växlade tuffa träningsperioder med intensivt arbete på hemmaplan. Envisheten gav resultat och jag lyckades komma in på topp-10 rankingen i Europa. På den tiden funderade jag mycket på vad jag ville uppnå med mitt liv. Under tävlingar i Nederländerna testade jag en Aloe Vera – dryck som jag drack efter träningspassen och insåg att det inte fanns något liknande i Sverige.

STARTEN PÅ FRAMGÅNGSAGAN

2008 startade jag NJIE och lyckades genom ett banklån finansiera första ordern med Aloe Vera-dryck. Det var en stor dag när lastbilen backade in containern med 1650 kartonger (33 000 flaskor) på trottoaren utanför mammas lägenhet i Guldheden. Grannarna var inte lika glada kan jag säga! Under det kommande dygnet hjälpte familj och vänner till att bära och låna ut utrymmen. Mammas vardagsrum fylldes från golv till tak, liksom förråd i källare och kompisars rum. Eftersom det inte fanns några pengar till marknadsföring var det bara att hitta andra kreativa vägar att nå ut på. Jag lade mina sista pengar på en röd moped som jag körde runt med till lokala gym, salladsbarer och caféer. Allt för att så många som möjligt skulle nås av den goda drycken. Affärerna gick bra och den nya drycken mottogs mycket väl. Förutom flera utmaningar i inledningsfasen dröjde det inte länge förrän NJIE Aloe Vera Drycken hade återförsäljare i hela landet och fanns snart tillgängligt inte bara i Sverige, utan även i Finland, Norge och Danmark.

PROPUD BLEV EN SUCCÉ

2015 lanserades nästa produkt – ProPud proteinpudding – en laktosfri proteinpudding utan tillsatt socker med 10 % protein. Idén till proteinpuddingen fick jag hemma i köket när jag som vanligt stod och blandade proteinpulver med mjölk för att få i mig dagens dos. Det måste finnas ett enklare sätt att göra detta, tänkte jag. Och det fanns det – ProPud proteinpudding blev vår absolut största succé! Den finns idag i flera smaker och säljs även i länder utanför Sverige. Under våren 2016 lanserades ProPud proteinmilkshake som hade samma egenskaper som puddingen. Jag var mycket stolt när den tog hem priset som Årets Dagligvara 2017.

REDO FÖR NÄSTA UTMANING?

Idag är jag inte längre ensam och produktportföljen har vuxit. Tillsammans på NJIE är vi över 60 medarbetare som utvecklar och säljer spännande koncept med fokus på hälsa. Som ni förstår älskar jag utmaningar och min utmaning till dig är att ta nästa steg mot en hälsosammare livsstil. Du har allt att vinna och jag säger som min mamma – ingenting är omöjligt bara man bestämmer sig!

Assan Njie
Ägare och grundare av NJIE AB